Persbericht Gooi en Eemlander

Dinsdag 16 juni 2020

 

Beachtennisschool Vincente en BeachSport Huizen slaan handen inéén.

1e Beachtennisschool van start in Huizen

 

De temperaturen gaan omhoog, de meeste outdoor- en indoor sportlocaties mogen weer open. Op de beachsportvelden van BeachSport Huizen was het direct na het opengaan van de buitensport accommodatie druk met aanmeldingen om te komen trainen. Nog voordat de aanmeldingen echt open stonden waren alle beachvolleyball trainingen al volgeboekt en is er momenteel iedere avond beachvolleyball. De beachsporten doen het goed, want naast de vraag om beachvolleyball is ook de interesse in beachtennis en andere beachsporten fors toegenomen. Door deze toename en de wens naar structureel aanbod is sinds 1 juni de samenwerking opgezet tussen ‘Beachtennisschool Vincente’ van Joeri Ertner en Arnoud Wildschut van BeachSport Huizen.   

 

Beachtennis

Sinds de 2e week van mei zijn er wekelijks beachtennissers te vinden op het sportcomplex bij CoronelSports en iedere week komen er nieuwe geïnteresseerde spelers bij om het spelletje te spelen. Vanaf de eerste week van juli gaat BeachSport Huizen het aanbod voor beachtennis actief uitbreiden met trainingen en clinics van Beachtennisschool Vincente.

 

Joeri Ertner

De samenwerking is tot stand gekomen nadat Joeri Ertner (eigenaar van beachtennisschool Vincente) vanuit Rotterdam richting ‘t Gooi verhuisd. Joeri Ertner heeft sinds enkele jaren een grote passie voor beachtennis. De periode dat hij op Curaçao woonde maakte hij voor het eerst kennis met beachtennis en was hij gelijk verkocht. Eenmaal terug in Nederland heeft hij deze sport gelijk opgepakt en dat resulteerde in twee keer verliezend finalist op het NK en een deelname aan het EK in Bulgarije in 2019. Momenteel staat hij derde op de Nederlandse ranglijst. Naast Beachtennis speelt Joeri nog steeds fanatiek tennis in Krimpen, Bussum en Duitsland. Beachtennis is voor hem makkelijk te combineren met tennis. De liefde voor beachtennis is zo ver gegroeid dat hij graag anderen enthousiast wil maken met de sport. Momenteel wint beachtennis steeds meer populariteit en timmert de sport hard aan de weg. Joeri hoopt dat de sport sneller zal groeien en nog bekender gaat worden zodat meer mensen erachter komen hoe leuk het is om te beachtennissen.

 

Joeri omschrijft Beachtennis als een dynamisch en tactische sport waar je hele spectaculaire rally’s kunt verwachten. De sport is laagdrempelig en voor iedereen te spelen van jong tot ouder op elk niveau. Zodra je met je voeten in het zand staat komt dat strandgevoel al snel naar boven.

 

Samenwerkingen

Omdat BeachSport Huizen een prachtige locatie heeft, zal dit de thuisbasis worden voor de trainingen en clinics van de beachtennisschool. Met 3 perfect onderhouden velden is het altijd prettig spelen op het terrein van Coronel Sports. De Beachlocatie ‘ademt’ echt beachsport omdat er naast beachtennis allerlei andere sporten plaatsvinden op het zand. Niet ver van de locatie ligt ook het strand van Huizen wat een aangename optie is om ook gebruik van te maken voor beachtennis- en beachsportactiviteiten. Voorafgaand aan het aanbod van de beachtennis lessen zal er op zondag 28 juni van 11.30 – 13.00 uur een vrijblijvende introductieclinic georganiseerd worden en kunnen fanatiekelingen direct doorspelen in de wekelijkse open play van 13.00 – 15.00 uur.

 

Aan de hand van de introductieclinic kan er gekozen worden voor privé- of groepstrainingen en zijn er uiteraard mogelijkheden voor het organiseren van (bedrijfs)clinics of speciale clinics voor groepen. “Naast Joeri als eigenaar van Beachtennis School Vincente is ook Roos de Hart (Nederlands kampioen) weer terug van haar beachtennis avonturen in Miami, USA en ondersteunt de beachtennis activiteiten in Huizen waar zij kan. Door deze bundeling van krachten en faciliteiten verwachten we dat beachtennis sneller gaat groeien in midden Nederland aldus Wildschut namens BeachSport Huizen”.     

 

Beachtennisschool Vincente

Contactpersoon: Joeri Ertner

(Mobiel) telefoonnummer: 06-55730369

E-mail: info@btsv.nl