Blogs

In deze blogs zou ik graag wat meer willen vertellen over beachtennis en de gebeurtenissen van de beachtennisschool. Ook wil ik jullie meenemen in de ervaringen die ik heb als beachtennisspeler. 

 

Het doel van deze blogs is voor velen een beeld te krijgen hoe aantrekkelijk beachtennis is en mensen enthousiast te krijgen beachtennis te gaan spelen. 

De gebeurtennissen die ik deel als beachtennisspeler zijn te volgen via de volgende  Instagrampagina: 


Beachtennistoernooi Ras al Khaimah

Na het ITF toernooi van Gran Canaria die halverwege maart plaatsvond hadden Bo Groot Antink en ik (Joeri Ertner) al gauw een nieuw ITF toernooi in het verschiet. Er waren twee hele grote ITF BT200 toernooien bijgekomen op de kalender die in Ral al Khaimah zouden plaatsvinden halverwege april.

Lees meer »

Beachtennistoernooi Gran Canaria

Zie link: https://www.yoursportplanner.com/nl/blog/beachtennis-gran-canaria/  In de vorige blog nam ik jullie mee in mijn beachtennisavontuur met Bo Groot Antink waar wij het ITF BT50 toernooi speelden in Dubai. Een hele mooie ervaring hebben we hier aan overgehouden. Twee weken terug zijn Bo en ik weer een ervaring rijker geworden met het spelen van een ITF BT50 toernooi in Gran Canaria. We hebben onszelf het doel gesteld om einde van het jaar in de top 100 van de wereld te staan. De punten die we uit Dubai meenamen zullen hieraan zeker kunnen bijdragen. Er waren ook genoeg punten te verdienen bij het toernooi in Gran Canaria waardoor wij heel graag wilde deelnemen hieraan. Het toernooi werd zaterdag 13 en zondag 14-02 gespeeld. We vlogen hier vrijdag de 12e heen en kwamen rond de avondklok aan op Las Palmas. Alles was goed geregeld want met een toernooiauto werden we van de airport opgepikt en die brachten ons naar het hotel waar we verbleven. Het hotel lag aan het strand wat voor ons ideaal was om daar nog wat trainingsuurtjes te maken. Nadat we onszelf hadden geïnstalleerd en wat hadden gegeten gingen we 's avonds tegenover het hotel nog even trainen voordat de volgende dag het toernooi begon. Althans dat dachten we, totdat we te horen kregen dat de organisatie het damestoernooi op zaterdag 13-02 volledig wilde uitspelen en zondag 14-02 hetzelfde wilde doen met het herenschema. Dit betekende dat we nog een extra rustdagje hadden. Na een stevig ontbijt gingen we de volgende ochtend richting het westelijke stukje strand Canteras. Hier zat een beachtennisschool gevestigd waar wij gebruik mochten maken van de veldjes om te trainen. Verder waren we in deze tijden van een coronapandemie ook druk bezig om de test voor de terugvlucht te regelen. Inmiddels was het speelschema voor de heren al bekend en we hadden geen gemakkelijke opgaaf want we speelden de 1e ronde tegen de nummer 1 geplaatst van het toernooi. Er namen 16 teams deel waarvan 2 koppels via een wildcard binnen kwamen en nog 2 via het kwalificatietoernooi. Het zou de volgende dag dus een zware dobber worden. In de avond voorafgaand aan het toernooi wilde we de laatste puntjes op de i zetten dus hadden we nog een kleine trainingssessie tegenover ons hotel aan het strand.

Lees meer »